Demokrati på väg att bli diktatur?

Hej.

I Sverige har vi Demokrati, det tror jag ingen har missat.
Vi får hela tiden läsa och lyssna på folk som pratar så bra om demokrati.
Man säger att alla har får säga vad de tycker, alla får rösta och alla har samma rätt.
Men är det egentligen bra att alla får rösta om man egentligen tänker efter. Visst kan man inte del ain människor i fack och säga att en viss typ av människor inte får rösta och en annan får. Som att säga att alla som inte är födda i Sverige får rösta. Det är inte alls så jag menar. Jag menar att jag verkligen inte vill att någon "dumbass" får vara med och bestämma hur vårt land ska se ut eller vilka som ska styra.
     Sen är det klart att man aldrig riktigt kommer få som man vill eftersom att det alltid kommer vara andra människor som bestämmer över oss.Vi är ju trots allt människor och vi tänker olika och ser på saker olika.
SÅ KLART TYCKER JAG ATT MITT SÄTT ÄR RÄTT!!
     Men jag är så jävla trött på alla medelsvensson som sitter hemma och röster på Socialdemokraterna bara för att det är vad de alltid gjort. Dom har egentligen ingen koll, utan de anser bara att vi ju har det så bra nu så varför ändra!? Jag kan inte göra annat än att idiotförklara dessa människor eftersom att världen inte ser likadan ut som för ett antal år sedan. Världen blir mer industriell. Inte undra på att Sveriges utveckling stått still de senaste 50åren, vi svenskar är ju så Nöjda!
     Men allvarligt det kanske inte vara så lätt att vara svensk egentligen. Ögnar man bara igenom svensk politik ser det ju rätt så bra ut. Vi ser ut att ha det rätt bra! Men tittar man riktigt noga ser man falskheten i dessa ingrodda översocitetsgubbar i 50års åldern som suttit alldeles för mycket i riksdagen och socialiserat sig med likasinnande. Man kan inte beskylla människan för vad hon gör, som Nietzsche ansåg.
    
Men jag är trött på det här nu. Sverige!!
Vi måste vakna upp och hänga med i världens utveckling. Jag anser att vi ska satsa på den blå politiken och att då verkligen göra den blå, inte den blandning den är idag.
Privatisera företagen, ta bort monopol och starta en konkurrans.

Privatisera sjukvården för att höja standarden. Kanske skulle en konkurrans få olika sjukbolag att vilja höja standarden för att locka mer patienter. Kanske skulle en privatisering av kollektivtrafiken skapa bättre förutsättningar och förhindra vintern kaos!

Kanske skulle en privatisering höja standarden i svenska skolor till det bättre.

Jag tror på privatisering!!


Kommentarer
Postat av: FANNI

sv; visst!

ställ gärna en fråga i min frågestund?!

2010-03-10 @ 10:54:38
URL: http://smellslikeme.blogg.se/
Postat av: matilda

Va ? :)

2010-03-10 @ 13:55:42
URL: http://qwentus.blogg.se/
Postat av: emelie persson

svenskar kör på det dom alltid gjort, svårt för att ändra sina vanor:p

men det lät bra de du skrev (:

2010-03-10 @ 16:36:20
URL: http://vintageosecondhand.blogg.se/
Postat av: Sara - bli veckans blogg hos mig!

Jag har just nu en veckans blogg tävling! Delta du med!



Kram

2010-03-10 @ 19:34:38
URL: http://rizzy.blogg.se/
Postat av: Om jag vore president

Emelie Persson:



Vi måste alla tänkt till nu inför valtider och verkligen läsa in oss. Det är vår framtid det handlar om. Kom igen nu för fan!

2010-03-10 @ 22:37:40
URL: http://omjagvorepresident.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0